Top Banner
  • Αναζήτηση

ΚΑΤΑΧΩΡΗΣΗ ΑΓΓΕΛΙΑΣ

Στο κύριο μενού ψηλά στην σελίδα, επιλέγουμε το κουμπί "Νέα Καταχώρηση" για να μεταβούμε στην καρδιά των αγγελιών του InMusic.gr, την σελίδα δημιουργίας μιας νέας αγγελίας.

Η σελίδα για την δημιουργία μιας νέας αγγελίας περιλαμβάνει 6 κουμπιά (πεδία): Είδος, Κατηγορία, Περιγραφή, Προαιρετικές Πληροφορίες, Εικόνες και Ολοκλήρωση.

Προσοχή: Μπορούμε πολύ εύκολα να μεταβαίνουμε από το ένα πεδίο στο άλλο, με ένα απλό κλικ στην ονομασία του κάθε πεδίου, ή χρησιμοποιώντας τις επιλογές "Προηγούμενο" και "Επόμενο" χωρίς να χάνονται οι πληροφορίες που έχουμε ήδη συμπληρώσει στα υπόλοιπα πεδία.

Αντίθετα δεν πρέπει να κάνουμε επιστροφή σελίδας στον οποιοδήποτε browser (explorer, Mozilla Firefox, Chrome, Opera κλπ) γιατί υπάρχει κίνδυνος να χαθούν οι πληροφορίες που έχουμε ήδη συμπληρώσει.

 

Επεξηγήσεις :

1. Είδος (Υποχρεωτικό) 

Εδώ επιλέγουμε αν η αγγελία μας αφορά σε "Πώληση", "Ανταλλαγή", "Ζήτηση", "Δωρεά", και "Πώληση ή Ανταλλαγή".

 

2. Κατηγορία (Υποχρεωτικό) 

Εδώ επιλέγουμε την κατηγορία που ανήκει η αγγελία μας.

 

3. Περιγραφή

- Προσθέστε Τίτλο (υποχρεωτικό). Εδώ συμπληρώνουμε τον τίτλο, ο οποίος προτείνουμε να είναι ολιγόλογος, απλός και εύστοχος.

- Προσθέστε Κείμενο στην Περιγραφή (υποχρεωτικό). Εδώ γράφουμε το κυρίως κείμενο της αγγελίας μας, το οποίο μπορεί να φθάσει τις 400 λέξεις. Προτείνουμε η περιγραφή να είναι ευκολονόητη και σαφής.

- Προσθέστε video Youtube (Προαιρετικό). Μπορούμε να προσθέσουμε έναν σύνδεσμο (URL) με βίντεο που έχει σχέση με την αγγελία μας, από το Youtube, ή το DailyMotion.

Σημείωση: Στην σημερινή εποχή, η βίντεο-παρουσίαση ενός μουσικού οργάνου ή εξοπλισμού είναι καθοριστικής σημασίας για την γρήγορη και επιτυχή ολοκλήρωση μιας μουσικής αγγελίας. Γι' αυτό το InMusic.gr προτρέπει όλα τα Μέλη του να χρησιμοποιούν βίντεο στις αγγελίες τους και επιπλέον δίνει την δυνατότητα σε όποιον θέλει, να συμπεριλάβει τελείως δωρεάν ένα βίντεο της αρεσκείας του στην Περιγραφή της αγγελίας. Παρακαλούμε διαβάστε στους σχετικούς όρους στοους κανονισμούς αγγελιών.

- Προσθέστε Τιμή (υποχρεωτικό). Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιαδήποτε τιμή, ακόμη και το μηδέν (0). Δεν επιτρέπονται δεκαδικά. Ακόμη και αν συμπληρώσετε δεκαδικά κατά την καταχώρηση της τιμής, όταν εμφανίζεται η αγγελία θα γίνεται στρογγυλοποίηση.

- Δώστε την Περιφέρειά σας (υποχρεωτικό). Εδώ επιλέγουμε την περιοχή στην οποία κατοικούμε, από την ήδη υπάρχουσα λίστα.

- Δώστε την Πόλη σας (υποχρεωτικό). Εδώ συμπληρώνουμε την πόλη στην οποία κατοικούμε. Παρακαλούμε να χρησιμοποιούμε όλοι Ελληνικούς χαρακτήρες.

 

4. Προαιρετικές Πληροφορίες

Οι Προαιρετικές Πληροφορίες του InMusic.gr προσφέρουν μοναδικά πλεονεκτήματα, που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ιστότοπο μουσικών αγγελιών, σε παγκόσμια κλίμακα.

Κατ΄ αρχήν συμβάλλουν αποτελεσματικά στην πληρέστερη περιγραφή των χαρακτηριστικών της αγγελίας μας.

Επίσης βελτιώνουν την εικόνα της αγγελία μας, αφού παρουσιάζονται καλαίσθητα ταξινομημένα τα χαρακτηριστικά της αγγελίας, μετά την Περιγραφή και το ενδεχόμενο βίντεο κάθε αγγελίας.

Ακόμη, επιτρέπουν τον γρήγορο και ακριβή εντοπισμό των αγγελιών που μας ενδιαφέρουν, μέσω της Σύνθετης Αναζήτησης.

 

5. Εικόνες (προαιρετικό)

α) Επιλέγουμε το κουμπί "Προσθέστε Εικόνα".

β) Ανάλογα με το λειτουργικό σύστημα του υπολογιστή μας, εμφανίζονται στα Ελληνικά ή Αγγλικά οι λέξεις "Επιλέξτε αρχείο" (Choosefile) και "Δεν έχει επιλεχθεί αρχείο" (Nofilechosen).

γ) Επιλέγουμε "Επιλέξτε αρχείο" (Choosefile).

δ) Ανοίγει ένα μενού με τα αρχεία στον σκληρό δίσκο του Η/Υ, οπότε μεταβαίνουμε στον κατάλληλο φάκελο και επιλέγουμε την εικόνα που επιθυμούμε.

ε) Δίπλα από τις λέξεις "Επιλέξτε αρχείο" (Choosefile) εμφανίζεται τώρα το σημείο στον υπολογιστή μας από το οποίο θα ανέβει η εικόνα που έχουμε επιλέξει. Προχωρούμε στην επιλογή.

στ) Για κάθε επόμενη φωτογραφία επιλέγουμε το κουμπί "Προσθέστε Εικόνα" και επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία.

Σημειώσεις:

- Μπορούμε να ανεβάσουμε έως και 6 φωτογραφίες με συνολική χωρητικότητα έως και 2 MB.

- Δεν υπάρχουν περιορισμοί στην ανάλυση των φωτογραφιών όπως σε άλλους ιστότοπους, αρκεί βεβαίως να μην ξεπερνάμε την συνολική χωρητικότητα των 2 ΜΒ.

- Σε περίπτωση που θέλουμε να μειώσουμε την ανάλυση των φωτογραφιών μας, προτείνουμε το εύκολο και δωρεάν πρόγραμμα FreeImageConverter το οποίο μπορούμε να βρούμε στο http://www.freeimageconverter.com/

Προσοχή: Το InMusic.gr ΔΕΝ έχει οποιαδήποτε σχέση με το FreeImage Converter και ΔΕΝ έχει καμιά ευθύνη για την χρήση του και τα αποτελέσματά του στις φωτογραφίες οποιουδήποτε Μέλους ή επισκέπτη. Για να μην μειώσουμε δια παντός την ανάλυση των φωτογραφιών μας μέσω παρόμοιων προγραμμάτων, συστήνουμε να χρησιμοποιούμε πάντα αντίγραφα των φωτογραφιών και όχι πρωτότυπα.

 

6. Ολοκλήρωση

Αυτό είναι το τελευταίο βήμα για να ολοκληρώσουμε την διαδικασία καταχώρησης μιας νέας αγγελίας.

Αφού προηγουμένως ελέγξουμε ότι έχουμε συμπληρώσει σωστά την αγγελία μας, επιλέγουμε το κουμπί "Αποστολή" και η αγγελία μας αποστέλλεται για δημοσίευση στο InMusic.gr.

Αν δεν έχουμε συμπληρώσει σωστά ένα ή περισσότερα πεδία, αυτά εμφανίζονται σε λίστα, ώστε να προχωρήσουμε στην συμπλήρωση ή διόρθωσή τους. Αφού ολοκληρώσουμε ότι είναι απαραίτητο, πηγαίνουμε και πάλι στην "Ολοκλήρωση" και επιλέγουμε "Αποστολή".

Μόλις ολοκληρωθεί η αποστολή, το σύστημα μας πηγαίνει στο μενού "Οι Αγγελίες μου" όπου μπορούμε να επιλέξουμε και να δούμε την αγγελία που έχουμε μόλις δημιουργήσει.

 

ΔΙΟΡΘΩΣΗ ΑΓΓΕΛΙΑΣ

Στο κύριο μενού ψηλά στην σελίδα, επιλέγουμε "Οι αγγελίες μου" για να εμφανίσουμε όλες τις αγγελίες μας. Στην τελευταία στήλη δεξιά με την ονομασία  Ενέργειες υπάρχουν τα κουμπιά διόρθωσης.

 

Επεξηγήσεις :

1. Διόρθωση αγγελίας:  Επιλέγοντας αυτό το κουμπί πηγαίνουμε στο αρχικό μενού καταχώρησης αγγελίας, όπου εκεί μπορούμε να διορθώσουμε τα πάντα (εκτός από την τιμή την οποία μπορούμε να αλλάξουμε μόνον με το επόμενο κουμπί "Αλλαγή τιμής").

Πιο συγκεκριμένα μπορούμε να αλλάξουμε εύκολα το Είδος (Πώληση, Ανταλλαγή κλπ), την Κατηγορία (Κιθάρα, Ντραμς Πλήκτρα κλπ), τον Τίτλο, την Περιγραφή, το Βίντεο, την Περιφέρεια,  την Πόλη, τις Προαιρετικές Πληροφορίες και τις Εικόνες.

 

2. Αλλαγή Τιμής:  Επιλέγοντας αυτό το κουμπί μπορούμε να μειώσουμε την τιμή στην αγγελία μας. Με τον τρόπο αυτό η αγγελία μας πλέον θα εμφανίζεται και στο αρχικό μενού "Νέες Τιμές", ώστε να ενημερώνουμε γρήγορα και εύκολα τα Μέλη και τους επισκέπτες του InMusic, για την μείωση τιμής στην αγγελία μας.

Προσοχή:  Αν κάποιος προσπαθήσει να κάνει εικονική μείωση τιμής ώστε η αγγελία του να συμπεριληφθεί πονηρά στο μενού "Νέες Τιμές", να θυμάται ότι τα Μέλη και οι Επισκέπτες έχουν γνώση, μνήμη και κρίση, και ΔΕΝ πρόκειται να ανταποκριθούν σε όποιον δεν σέβεται την νοημοσύνη τους.

 

3. Διαγραφή Αγγελίας:  Πατώντας αυτό το "κουμπί" διαγράφουμε την αγγελία μας.

Φυσικά έχει προβλεφθεί ερώτηση ασφαλείας, για να αποφευχθεί τυχόν λανθασμένη διαγραφή της αγγελίας.

 

4. Έκλεισε:  Όταν ολοκληρωθεί η συναλλαγή μας πατάμε αυτό το "κουμπί" για να προστεθεί η ένδειξη "Έκλεισε" στην αγγελία μας.

 

ΑΝΑΖΗΤΗΣΗ

 Υπάρχουν 2 βασικές λειτουργίες Αναζήτησης, η Απλή Αναζήτηση και η Σύνθετη Αναζήτηση.

 

Απλή Αναζήτηση

Η απλή αναζήτηση λειτουργεί με μια οποιαδήποτε λέξη, ή τμήμα λέξης ή κείμενο, που υπάρχει στον Τίτλο και στην Περιγραφή της Αγγελίας.

Επιπλέον υπάρχει πρόβλεψη για αναζήτηση σε συγκεριμένη Περιφέρεια, καθώς και αναζήτηση τιμής με επιλογές από / έως.

Στην Αναζήτηση μπορούν να χρησιμοποιηθούν από 3 έως και 20 χαρακτήρες.

Οι διαφορές μεταξύ πεζών και κεφαλαίων γραμμάτων δεν λαμβάνονται υπ' όψιν. Αντίθετα λαμβάνονται υπ' όψιν οι τόνοι, τα διαλυτικά, καθώς και το τελικό σίγμα (ς).ώς 

Παραδείγματα:

1.  Αν γράψουμε την λέξη "Gibson" θα εμφανισθούν όλες οι αγγελίες που περιλαμβάνουν την λέξη "Gibson" όπως επίσης και τις λέξεις "GIBSON" και "gibson".

2. Αν γράψουμε τα γράμματα "Gi" ή τις λέξεις "GibsonLesPaulStandard" η Αναζήτηση ΔΕΝ θα λειτουργήσει, διότι οι χαρακτήρες πρέπει να είναι από 3 ως 20.

3.  Αν κάποιος γράψει τα γράμματα "Gib" θα εμφανισθούν όχι μόνον οι αγγελίες που ίσως περιλαμβάνουν το "Gib" ως αυτόνομη λέξη, αλλά και οι αγγελίες με λέξεις που το εμπεριέχουν όπως "Gibson", "GIBSON" και "gibson".

 

Σύνθετη Αναζήτηση

Η Σύνθετη Αναζήτηση του InMusic.gr προσφέρει μοναδικά πλεονεκτήματα, που εμφανίζονται για πρώτη φορά σε ιστότοπο μουσικών αγγελιών, σε παγκόσμια κλίμακα.

Η Σύνθετη Αναζήτηση λειτουργεί αφαιρετικά, ανάλογα με τα φίλτρα που επιλέγουμε.

Η λειτουργία της είναι πολύ εύκολη:

1. Πρώτα επιλέγουμε την Κατηγορία που μας ενδιαφέρει (πχ Κιθάρες Ηλεκτρικές).

2. Μπορούμε να επιλέξουμε όσα φίλτρα θέλουμε, με οποιαδήποτε σειρά θέλουμε. Μόλις επιλέξουμε το πρώτο φίλτρο, το σύστημα αφαιρεί όσες αγγελίες δεν το καλύπτουν και εμφανίζει μόνον αυτές που μας ενδιαφέρουν.

Το ίδιο συμβαίνει με κάθε επόμενο φίλτρο που χρησιμοποιούμε.

Παράδειγμα:

Ας υποθέσουμε ότι αναζητούμε μια ηλεκτρική κιθάρα Gibson για αριστερόχειρες.

Πρώτα μπαίνουμε στην κατηγορία "Κιθάρες Ηλεκτρικές".

Στην συνέχεια πηγαίνουμε στην Σύνθετη Αναζήτηση και επιλέγουμε τα φίλτρα με όποια σειρά θέλουμε εμείς.

Αν πάμε πρώτα στους κατασκευαστές και επιλέξουμε "Gibson", το σύστημα αφαιρεί όλους τους άλλους κατασκευαστές και εμφανίζει μόνον τις "Gibson".

Στην συνέχεια,  στις "Επιπλέον Πληροφορίες" επιλέγουμε "Αριστερόχειρη", οπότε το σύστημα αφαιρεί όσες Gibson ΔΕΝ είναι αριστερόχειρες και εμφανίζει μόνον αυτές που μας ενδιαφέρουν.

 

ΔΟΚΙΜΕΣ ΑΓΓΕΛΙΩΝ

Το InMusic.grδίνει για πρώτη φορά στην Ελλάδα την δυνατότητα ΔΩΡΕΑΝ προβολής βίντεο με δοκιμές μουσικών οργάνων και εξοπλισμού, όχι μόνον στην Περιγραφή κάθε αγγελίας, αλλά και στην ειδική ενότητα "Δοκιμές Αγγελιών".

Οποιοδήποτε Μέλος επιθυμεί και έχει την δυνατότητα να ετοιμάσει βίντεο με δοκιμή-παρουσίαση του μουσικού οργάνου ή εξοπλισμού της αγγελίας του, μπορεί να το εντάξει στην ενότητα "Δοκιμές Αγγελιών" (υπό τους όρους και τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στο μενού "Όροι & Οδηγίες Δοκιμών"), αυξάνοντας έτσι κάθετα την αποτελεσματικότητα της αγγελίας του.

Και επειδή πολλά Μέλη δεν έχουν είτε την διάθεση, είτε τον χρόνο, είτε τον κατάλληλο χώρο και εξοπλισμό, είτε τις ειδικές γνώσεις για να δημιουργήσουν οι ίδιοι μια βίντεο παρουσίαση, το InMusic.gr έχει ήδη επιλέξει συγκεκριμένους έμπειρους μουσικούς και ειδικούς τους οποίους είναι πρόθυμο να συστήσει, προκειμένου να αναλάβουν την παρουσίαση και την παραγωγή ενός σχετικού βίντεο, έναντι λογικού αντιτίμου.

Στην περίπτωση που η δοκιμή γίνεται από τους επιλεγμένους συνεργάτες του InMusic.gr, τηρείται συγκεκριμένη μεθοδολογία με αντικειμενικά κριτήρια που έχει ορίσει η διαχείριση του ιστότοπου. Αυτό αυξάνει σε σημαντικό βαθμό την πιστότητα της δοκιμής και την αποδοχή της από τους ενδιαφερόμενους για την αγγελία. Επιπλέον μειώνεται δραστικά η ανάγκη μιας προσωπικής δοκιμής, κάτι που πολλές φορές είναι δύσκολο ή και αδύνατο λόγω έλλειψης χρόνου, απόστασης και δαπάνης μετακίνησης.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλούμε διαβάστε τους σχετικούς όρους και προϋποθέσεις στο μενού "Όροι & Οδηγίες Δοκιμών", στο κάτω μέρος της σελίδας, και στη συνέχεια απευθυνθείτε στο dokimes@inmusic.gr

 

Όροι και προϋποθέσεις για ένταξη βίντεο στην ενότητα "Δοκιμές Αγγελιών"

 

Α.  Το βίντεο πρέπει:

Α1. Να αφορά στο πραγματικό όργανο/εξοπλισμό που αναφέρουμε στην αγγελία μας και όχι σε κάποιο άλλο όμοιο.

Α2. Να επικεντρώνεται στην παρουσίαση ενός μόνον μουσικού οργάνου/εξοπλισμού (βεβαίως κατά την παρουσίαση μπορεί να χρησιμοποιείται ελεύθερα οποιοσδήποτε βοηθητικός εξοπλισμός).

Α3. Να είναι αναρτημένο κατά αποκλειστικότητα στο κανάλι του InMusic.grστο YouTubeκαι να μην συνυπάρχει σε οποιονδήποτε άλλο ιστότοπο ή σε άλλο κανάλι στο YouTube.

Α4. Να είναι ποιοτικό από πλευράς εικόνας και ήχου.

Α5  Να έχει διάρκεια το πολύ έως επτά λεπτά (7').

 

Β.  Τo βίντεο ΔΕΝ πρέπει να περιέχει:

Β1. Ονόματα και επώνυμα φυσικών προσώπων (πχ δεν επιτρέπεται να πούμε "Είμαι ο Γιώργος και παρουσιάζω την κιθάρα μου Τάδε")

Β2. Τιμές

Β3, Tηλέφωνα

Β4. Διευθύνσεις

Β5. Email

Β6. Αναφορές σε οποιοδήποτε ιστότοπο πλην του InMusic.gr

Β7. Αναφορές σε οποιοδήποτε κατάστημα ή αντιπροσωπεία

Β8. Απρεπείς φράσεις ή εικόνες

 

Γ.   Διαδικασία για ανάρτηση βίντεο στο κανάλι του InMusic.gr

Γ1. Το βίντεο πρέπει πρώτα να αποσταλεί στο InMusic.gr (προσφέρεται η δυνατότητα για δωρεάν Filesharing, κατόπιν συνεννόησης με το dokimes@inmusic.gr).

Γ2. Ακολουθεί έλεγχος και αξιολόγηση του Βίντεο από το InMusic.gr. Το αποτέλεσμα επικοινωνείται στο ενδιαφερόμενο Μέλος.

Γ3. Εφ' όσον αξιολογηθεί ως κατάλληλο, το βίντεο αναρτάται από την διαχείριση στο κανάλι του InMusic.gr στο YouTube και στη συνέχεια στις "Δοκιμές Αγγελιών".

Προσοχή: Για την διαδικασία αυτή υπάρχει εφάπαξ κόστος 12 Ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ 23%, το οποίο πρέπει να προπληρωθεί από το Μέλος μέσω PayPal. Το κόστος αυτό πληρώνεται μόνον μια φορά στην αρχή, για να καλυφθεί η διαδικασία που απαιτείται. Δεν υπάρχει άλλο κόστος (πχ κόστος προβολής), ανεξάρτητα από τον χρόνο που η αγγελία θα παραμείνει ενεργή.

 

Δ.  Δικαιώματα

Δ1. Το InMusic.gr έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αξιολογεί τα βίντεο δοκιμών - παρουσιάσεων  και να απορρίπτει την ένταξή τους στην ενότητα "Δοκιμές Αγγελιών", αν δεν καλύπτονται οι σχετικές προϋποθέσεις.

Δ2. Τα βίντεο των δοκιμών - παρουσιάσεων  αναρτώνται (ανεβάζονται) στο κανάλι InMusic.grτου YouTubeμόνον από την διαχείριση του InMusic.gr.

Δ3. Για να αναρτηθεί ένα βίντεο στο κανάλι InMusicτου YouTube, οι άμεσα και έμμεσα συμμετέχοντες αποδέχονται πλήρως και χωρίς οποιαδήποτε επιφύλαξη ότι τα πάσης φύσεως δικαιώματά τους μεταφέρονται αυτόματα και αυτοδικαίως στο InMusic.gr., το δε βίντεο εφεξής μετατρέπεται σε μοναδική και αποκλειστική ιδιοκτησία του InMusic.gr.

Δ4. Το InMusic.gr έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να προσθέτει και να αφαιρεί εικόνα και ήχο, σε κάθε βίντεο που αναρτάται στο κανάλι InMusic.gr του YouTube.

Δ3. Σε όλη την διάρκεια οποιουδήποτε βίντεο αναρτάται στο κανάλι InMusic.gr του YouTube εμφανίζεται σε διακριτική ένθεση το λογότυπο "InMusic.gr".

Δ4. Το InMusic.gr έχει το αποκλειστικό δικαίωμα να αποσύρει ή να διατηρεί τα βίντεο δοκιμών - παρουσιάσεων στο κανάλι InMusic.gr, ακόμη και αν οι αγγελίες στις οποίες αναφέρονται είναι ενεργές ή έχουν λήξει.

 

Ε.  Ευθύνες

Ε1. Το InMusic.gr δεν έχει οποιαδήποτε οικονομική συναλλαγή με τους μουσικούς/ειδικούς που συστήνει και παράλληλα δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για την συνεργασία μεταξύ των μουσικών/ειδικών και των ενδιαφερομένων Mελών, καθώς και για τα αποτελέσματα της συνεργασίας αυτής.

Ε2. Το InMusic.gr δεν έχει οποιαδήποτε ευθύνη για την πιστότητα των πληροφοριών, την υποκειμενικότητα και γενικώς το πάσης φύσεως περιεχόμενο για οποιοδήποτε βίντεο παράγεται από τα Μέλη ή τους επιλεγμένους μουσικούς/ειδικούς.

 

ΣΤ. Χρεώσεις

ΣΤ1. Το κόστος διαχείρισης για την διαδικασία ανάρτησης ενός βίντεο είναι 12 Ευρώ περιλαμβανομένου ΦΠΑ. Το ποσόν αυτό χρεώνεται εφάπαξ και προπληρώνεται μέσω PayPal, αφού προηγουμένως δοθεί η έγκριση του InMusic.gr για την ανάρτησή του. Δεν υπάρχει άλλο κόστος ή κάποια χρέωση προβολής, ανεξάρτητα από τον χρόνο παραμονής του βίντεο στο κανάλι InMusic.gr του YouTube.

ΣΤ2. Οι χρεώσεις για την παρουσίαση και την παραγωγή ενός βίντεο από τους επιλεγμένους μουσικούς/ειδικούς που προτείνει το InMusic.grαποτελεί αντικείμενο συναλλαγής με τους ίδιους και όχι με το InMusic.gr.

 

Ζ.  Επικοινωνία

Για την ένταξη μιας δοκιμής-παρουσίασης αγγελίας στην ενότητα "Δοκιμές αγγελιών" τα Μέλη πρέπει πρώτα να απευθυνθούν στο dokimes@inmusic.gr.